2018-12-18 07:24:58• hírek • Szatmár.ro

Népdaléneklési versenyen remekeltek a Hám János pacsirtái

2018. december 14 - 15. között megrendezésre került az V-VIII. osztályosok számára rendezett „Válaszd utad – Válaszutadat” nemzetközi Kallós Zoltán népdalverseny harmadik, egyben utolsó, döntő fordulójára a debreceni Lilla Téri Általános Iskolában.

Tizenhárom Kárpát-medencei csapat jutott el a megmérettetés végső szakaszára, melyből kettő a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból érkezett. Az első két forduló Kallós Zoltán életéről és gyűjtési területeiről szólt, mely feladatlapot, pályamunkát, terepasztal készítését, egy képzeletbeli levél írását Kallós Zoltánhoz a népdaléneklés öröméről és egy interjút foglalta magába, ahol a szatmáriak Fejér Kálmán szatmárnémeti zenetanár – néprajzkutatót választották. Ezekből a versenyzők pontokat és azon felüli plusz pontokat gyűjthettek össze.
 

A döntő találkozó alkalmával, december 14-én, péntek este, a szervezők a messziről érkezők köszöntése után táncházzal, és népdaltanítással kedveskedtek a versenyzőknek és kísérőiknek.
 

December 15-én, szombaton reggel kezdetét vette a verseny, ahol a feladat egy kreatív prezentáció volt Kallós Zoltán néprajzkutató munkásságáról, illetve egy általa gyűjtött népdalcsokor éneklése, mely több kritériumnak is meg kellett feleljen. A két szatmári csapat nagyon jól helytállt, így mindkettő jutalomban részesült.
 

A Varga-Pugner Tamara (V.osztály), Tallián Franciska és Renn Jázmin (VI. osztály) ötödik helyezést ért el, míg Berchi Stefánia, Erdős Henrietta és Szilágyi Anna (VIII. osztály), első díjjal tértek haza.  Felkészítő tanáruk Hadházi Éva zenetanárnő volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: